Schrijf je in voor de najaarseditie

Inspirerende innovaties

We zagen de afgelopen jaren al heel veel mooie innovaties voorbijkomen in de Deltares MKB Challenge, allemaal getest in onze onderzoeksfaciliteiten en verder ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan een kunstmatig rif dat niet alleen de kust beschermt, maar ook de kracht van golven omzet naar energie. Of een boei die energie opwekt uit de beweging van de zee. We hebben zelfs een 3D-geprint koraalrif getest, waarmee ecosystemen nieuw leven wordt ingeblazen en een mobiele kering die overstromingen kan tegenhouden. Ook testten we een apparaat dat zuurstof toevoegt aan sloten en meren, zodat het waterleven weer kan herstellen. En dan is er nog het biofilter op basis van schimmeltechnologie, dat schadelijke stoffen omzet in vruchtbare biomassa.

Impactvolle innovaties

Een aantal van deze innovatieve oplossingen zijn inmiddels op zo'n niveau doorontwikkeld, dat ze nu worden ingezet en daadwerkelijk impact hebben. Dat is precies waar de Deltares MKB Challenge voor staat: startups en MKB-bedrijven betrekken en ondersteunen bij de toepassing van nieuwe kennis en technologieën, zodat ook hun innovaties bijdragen aan het veilig, duurzaam en bewoonbaar houden van het leven in onze delta’s, kust- en riviergebieden.

We hebben met onze Wave Energy Converter de volgende stap in het ontwerpproces kunnen zetten

Luc Hogervorst, oprichter Weco en oud-deelnemer aan de MKB Challenge

Doe mee

Ben jij de volgende die zijn innovatie test bij Deltares? Nog niet overtuigd? Kijk mee achter de schermen bij een van de succesvolle deelnemers van vorig jaar: Omar Saleh van Wavesave. Hij testte zijn innovatieve product: de SLAMDAM (een mobiele kering tegen overstromingen) in onze Deltares Deltagoot. Wil je weten hoe de testen in de Deltares Deltagoot zijn product dichter bij de markt heeft gebracht? Bekijk de video hieronder.

Je hebt nog niet aangegeven of je cookies wilt accepteren of weigeren. Hierdoor kan dit element niet worden getoond.

Pas je cookie instellingen aan

Of ga direct naar:

https://vimeo.com/993991744

Deze pagina delen.