Praktijkvoorbeelden MKB Challenge
Bekijk meer voorbeelden van eerdere deelnemers en lees hoe zij hun innovatieve ontwerpconcepten verder hebben gebracht.
Ga naar de voorbeeldenOok dit najaar opent Deltares weer de deuren van alle experimentele faciliteiten om innovatieve initiatieven vanuit Nederlandse start-ups en het MKB te ondersteunen. Om zo de interactie met deze kleine en middelgrote bedrijven te vergroten. Met de MKB Challenge biedt Deltares gratis toegang tot alle onderzoeksfaciliteiten om ontwerpconcepten van innovaties te testen.
Schrijf je direct in voor de MKB Challenge
We verwelkomen innovatieve ontwerpconcepten van MKB-bedrijven en start-ups in onze experimentele testfaciliteiten, om samen met onze experts de nieuwste technieken en innovaties een stap verder te brengen. In de Deltares MKB Challenge kunnen diverse ontwerpconcepten deelnemen, van innovaties op het gebied van water tot oplossingen voor de ondergrond.
Test je ideeën op verschillende schalen in het Geotechnisch laboratorium of Geo Model Laboratorium. Onze hypermoderne Geocentrifuge maakt het mogelijk om jarenlange grondprocessen in enkele uren te simuleren. Bovendien hebben we ons nieuwe Delatres Delta-lab geopend, een laboratorium waar chemisch, biologisch en fysisch onderzoek samenkomen. Dit lab pakt complexe maatschappelijke vraagstukken in bodem en (grond)water aan met een integrale aanpak. Misschien is jouw innovatieve ontwerp het volgende project! En natuurlijk kun je jouw innovaties testen in onze Golf- en stromingsfaciliteiten.
Je kunt je inschrijven tot 31 december 2024. Geselecteerde deelnemers worden begin 2025 uitgenodigd om hun innovaties te presenteren. Na deze presentaties wordt besloten welke initiatieven gratis toegang krijgen tot onze Hydrofaciliteiten, onze Geofaciliteiten of het Delta-lab (het chemisch biologisch fysisch laboratorium).
Schrijf je direct in voor de MKB Challenge
Hoe werkt het meedoen aan de MKB Challenge bij Deltares?
Wil je weten of jij aan de eisen voldoet als mkb bedrijf of start-up? Lees dan de ‘brochure MKB’, daar vind je wat wij kunnen aanbieden en de randvoorwaarden waar jou bedrijf en innovatie aan moeten voldoen.
Je schrijft je als mkb bedrijf of start-up in voor de MKB Challenge die op dat moment loopt, met het inschrijfformulier. Deze vul je in met informatie over jouw onderneming en innovatie en stuur je op naar Sytse Riedstra of Eline Leentvaar.
Alle inschrijvingen worden beoordeeld. Relevante inschrijvingen worden uitgenodigd om hun innovatie te presenteren. Deltares stelt een jury samen, afhankelijk van de vraag worden hier de juiste experts voor gevraagd. De jury beoordeelt de initiatieven o.a. op impact, haalbaarheid en relevantie. Deltares toetst ook of de innovatie past binnen de expertisegebieden van Deltares en of er voldoende capaciteit beschikbaar is om te starten. Ook de bijdrage van de innovatie aan maatschappelijke doelen (bijvoorbeeld duurzaamheid) speelt mee bij de afweging.
Als er besloten is welke initiatieven gratis toegang krijgen tot onze faciliteiten, dan krijgt het MKB-bedrijf (of start-up) een vast contactpersoon binnen Deltares aangewezen (de coach) en start de begeleiding van de MKB Challenge.
In onderstaande video nemen we een kijkje achter de schermen bij een van de succesvolle deelnemers van de MKB Challenge van Deltares van vorig jaar. Maak kennis met Omar Saleh, van Wavesave, die vorig jaar hun innovatieve product, de SLAMDAM, hebben kunnen testen in de beroemde Deltares Deltagoot. Dankzij deze unieke faciliteit kregen ze de kans om hun SLAMDAM, een mobiele kering tegen overstromingen, verder te ontwikkelen en te verfijnen. Benieuwd hoe dit hen heeft geholpen om een stap dichter bij de markt te komen?
Kijk snel mee en schrijf je daarna in voor de MKB Challenge najaar 2024!
Je hebt nog niet aangegeven of je cookies wilt accepteren of weigeren. Hierdoor kan dit element niet worden getoond.
Pas je cookie instellingen aan
Of ga direct naar:
Lees ook het achtergrondartikel 'Vloedgolf ingedamd dankzij rubberen buis', dat werd geschreven over de SLAMDAM in het het AD van 12 oktober 2024.